фото: pexels.comВ четвъртък испански съд потвърди поредната присъда на рапъра. Става

...
фото: pexels.comВ четвъртък испански съд потвърди поредната присъда на рапъра. Става
Коментари Харесай

Продължават протестите в Испания срещу ареста на рапъра Пабло Асел

фото: pexels.com

В четвъртък испански съд удостовери следващата присъда на рапъра. Става въпрос за възпрепятстване на правораздаването и закани, за което Асел получи две години и половина затвор. Присъдата може да се апелира.

Протестите в Испания против ареста на рапъра Пабло Асел, който беше наказан за възхваляване на тероризма и засегнатост на короната, п рераснаха в вълнения и в четвъртък.

Каталунската полиция заяви, че протестиращите в Барселона издигат барикади, палят дървета и сметища, хвърлят камъни и бутилки по полицията. Протестиращите обсипват с разнообразни предмети и централата на вестник " Ел Периодико ". Към днешна дата се оповестява за  един потърпевш чиновник на реда.

Действието ескалира и до протести в каталунските градове Сабадел и Тарагона. Във Валенсия полицията беше принудена да употребява мощ против стачкуващите.

Във вторник и сряда, по време на митингите в разнообразни обитаеми места на страната, протестиращите издигнаха барикади, възпламениха контейнери за отпадък, хвърлиха разнообразни предмети по полицията, в отговор полицията употребява мощ. В резултат на това бяха арестувани десетки участници в безредиците, а други десетки протестиращи бяха ранени.

Асел беше наказан на девет месеца затвор за възхваляване на тероризма и засегнатост на короната в своите изявления и в ария, качена в YouTube. Рапърът трябваше непринудено да се яви в пандиза на  12 февруари, само че не го направи . В понеделник той се барикадира с поддръжници в университета в Лерида, с цел да избегне ареста. Въпреки това Асел беше арестуван във вторник и вкаран в пандиза.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР